Ne spreglejte
Nova verzija standarda IFS Food v7: Kakšne so novosti?
IFS - International Featured Standards je v začetku oktobra 2020 objavil novo verzijo standarda IFS Food 7. Gre za svetovno priznan standard za ocenjevanje proizvajalcev živil z močnim poudarkom na varnosti živil in kakovosti procesov in izdelkov. V novi verziji so natančneje definirana pričakovanja do presojevalcev ob ocenjevanju, izpostaviti pa velja tudi večjo osredotočenost na presojo na kraju samem kot na dokumentacijo.
Presoje po novem standardu IFS Food verzija 7 bodo lahko potekale od 1. marca 2021, obvezno pa od 1. julija 2021.
Tako kot ob vseh dosedanjih izdajah novih različic IFS Food bomo v Bureau Veritas tudi tokrat nudili potrebna usposabljanja, ki bodo v pomoč certificiranim organizacijam za pripravo na presojo po novi izdaji standarda IFS Food v.7. Prijave na usposabljanja so odprte, sprejemamo pa jih do zapolnitve mest. Na posamezno usposabljanje bomo sprejeli največ 20 udeležencev.
Razpisujemo dva tipa seminarjev: prvi (dvodnevni) je namenjen usposabljanju notranjih presojevalcev po standardu IFS Food v7. Na tem seminarju bodo obdelane vsebine VSEH zahtev standarda IFS Food v7 (s poudarki na spremenjenih/novih zahtevah standarda v7) in vsebine, ki jih potrebujejo notranji presojevalci.
Na drugem seminarju (enodnevnem) bodo obdelane le razlike v zahtevah IFS Food standarda v7 glede na zahteve IFS Food standarda v6.1.