ZELENE FINANCE

ZELENE FINANCE

Organizacije morajo za izkoristek svoje zelene naložbe izpolnjevati visoke standarde za preverjanje projektov in zagotoviti popolno preglednost. Bureau Veritas organizacijam ponuja certificiranje po prostovoljnih standardih, ki potrjujejo verodostojnost vaših zelenih naložb.

Številni finančni akterji, vključno z bankami, vlagatelji ter lokalnimi in nacionalnimi politikami, zdaj izdajajo zelene obveznice za trajnostno razvite projekte. Razvijalci, komunalna podjetja, proizvajalci opreme, agregati in drugi igralci v industriji lahko pridobijo finančno podporo za svoje projekte z izpolnjevanjem zanesljivih standardov za zelene pobude.

Bureau Veritas podpira okoljsko odgovorne organizacije s certificiranjem standardov kot so Climate Bonds initiative in Green bonds principles. To podjetjem omogoča katalogizacijo in potrjevanje svojih zelenih naložb, kar zagotavlja preglednost in dokazovanje kakovosti. S tem si organzacije pomagajo zagotoviti, da je njihovo zeleno označevanje verificirano in zaupanja vredno.

KLJUČNE PREDNOSTI

 • DOKAŽITE, DA SO ZELENE NALOŽBE ODGOVORNE, UČINKOVITE

  in resnično prispevajte k trajnostnemu razvoju

 • PREDLAGAJTE PREGLEDNOST ZA VAŠE VLAGATELJE

  in dokažite svojo zavezanost najboljšim okoljskim praksam

 • Izogibajte se obtožbam zelenega pranja,

  tako da svoje okoljske trditve podkrepite s prostovoljno VERIFIKACIJO

 • DOKAŽITE INTEGRITETO SVOJIH ZELENIH OBVEZNIC

  ter podnebnih obveznic in pokažite njihovo vrednost

DOKAŽITE, DA SO VAŠE NALOŽBE ZAUPANJA VREDNE

Pobuda za podnebne obveznice Climate Bonds initiative (CBI) je neprofitna, usmerjena v vlagatelje, namenjena povečanju naložb, ki prispevajo k prehodu na nizkoogljično in podnebno odporno gospodarstvo. Bureau Veritas potrjuje zelene obveznice v skladu z zahtevami CBI in izdaja izjave o zanesljivosti, s čimer dokazuje veljavnost izkupička z obveznicami.

ZAGOTOVITE, DA SO OBVEZNICE PRISTNE IN NALOŽBE UČINKOVITE

Načela zelenih obveznic Green bonds principles (GBP) so prostovoljni procesni postopki , ki spodbujajo celovitost trga zelenih obveznic. Izdajateljem dajejo navodila o uvajanju verodostojnih zelenih obveznic in vlagateljem pomagajo oceniti vpliv njihovih naložb v zelene obveznice na okolje. Bureau Veritas preverja in zagotavlja skladnost z zahtevami GBP, s čimer pripomore k preglednosti in verodostojnosti trga.