OCENA TVEGANJ (HACCP), ZAŠČITA ŽIVIL (TACCP) IN OBVLADOVANJE GOLJUFIJ (VACCP)
Namen
Seznaniti udeležence s pripravo učinkovitega plana za obvladovanje pričakovanih tveganj za varnost živil (HACCP); pričakovanih tveganj, povezanih z zaščito živil (TACCP); in pričakovanih tveganj, povezanih z goljufijami živil (VACCP).
Komu je seminar namenjen
Vsebina seminarja
Sistem HACCP (Hazard analysis and critical control points) – analiza tveganja splošno po Codex Alimentarius
Sistem TACCP (Threat Assessment and Critical Control Points) – analiza ogroženosti (food defence)
- Metodologija
- Identifikacija in ocena ogroženosti
- Preventivni ukrepi
- Ukrepi zmanjševanja ogroženosti
Sistem VACCP (Vulnerability Assessment and Critical Control Points) – analiza ranljivosti na potvorbe (food fraud)
- Metodologija
- Identifikacija in ocena ranljivosti za potvorbe
- Preventivni ukrepi
- Ukrepi za zmanjševanja ranljivosti
Predznanje
Zaželeno je poznavanje načel HACCP ter načel dobre proizvodne in higienske prakse.