ISO 2040 tehnični vodnik

Whitepaper

ISO 20400 Pot do trajnostnega naročanja

Nov. 25 2020

Današnje dobavne verige so globalne, zapletene in obsežne. V številnih industrijskih organizacijah se je proizvodnja surovin, sestavnih delov in končnih izdelkov iz industrializiranih držav preusmerila v države v razvoju, kar omogoča zmanjšanje stroškov, povezanih s stroškom dela in surovinami. Industrijske organizacije so izkoristile okoljsko in delovno zakonodajo v državah v razvoju, ki je manj stroga kot v razvitih državah.

Globalizacija dobave je povzročila večje družbene in okoljske krize v številnih panogah industrije in posledično se je povečal pritisk na organizacije, naj razvijejo trajnostne rešitve v dobavni verigi.

Z vključevanjem trajnostnega razmišljanja v naročanje lahko organizacije močno vplivajo na spremembe v svojih dobavnih verigah. ISO 20400, prvi pomembnejši mednarodni standard za trajnostno naročanje, daje organizacijam enkratno priložnost za vpliv na pozitivno spremembo v svojih dobavnih verigah, s tem ko preko svojih nabavnih funkcij daje napotke za doseganje trajnostnih ciljev.

Kako lahko s pomočjo načel standarda ISO 20400 obvladujemo tveganja na področju trajnostnega razvoja in ustvarimo priložnosti v dobavni verigi? Preverite v našem novem tehničnem vodniku.

Standar ISO 20400 je v skladu z naslednjim ciljem trajnostnega razvoja OZN.

Za prenos priročnika izpolnite spodnji obrazec: