SISTEM HACCP V TEORIJI IN PRAKSI
Namen
Kot uspešna metoda zagotavljanja varnosti živil v celotni prehranski verigi od pridelave surovin do končnega uporabnika, se je izkazal sistem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), ki temelji na predpisih mednarodnega referenčnega dokumenta Codex Alimentarius: GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENECXC 1-1969- z novo izdajo v letu 2020.
Udeleženci bodo nadgradili in osvežili svoje znanje na področju notranjega nadzora, prepoznavanja in obvladovanja tveganj in se hkrati seznanili z novostmi na področju zagotavljanja varnosti živil.
Komu je seminar namenjen
Odgovornim za sisteme vodenja varnosti živil, vodjem in članom HACCP skupin.
Vsebina seminarja
- Sistem HACCP: strukture in zahteve
- Sistem HACCP: stopnje in načela
- Dobre higienske prakse
- Kultura varnosti hrane
- Overjanje sistema HACCP, primeri iz prakse
Po opravljenem seminarju bodo udeleženci prejeli certikat o udeležbi na usposabljanju Sistem HACCP v teoriji in praksi.