ISO 22000
Proizvodnja varnih živil je prednostna naloga proizvajalcev živilske industrije. Dokaz o odgovornem pristopu in obvladovanju celotne dobavne verige postaja v živilski industriji ključen nabavni kriterij. V svetu naraščajočih zahtev potrošnikov po varni in trajnostno proizvedeni hrani morajo živilska podjetja nenehno posodabljati sisteme zagotavljanja varnosti živil.
Mednarodni standard ISO 22000 “Food Safety Management Systems – Requirements for any organization in food chain” je v letu 2018 izšel v svoji prenovljeni različici. Namen novega standarda je, da v organizacijah živilske industrije zagotovi sistem, ki še strožje nadzira vse postopke proizvodnje in zagotovi varnost živil v celotni verigi »od njive do vilic« z obvladovanjem vseh šibkih točk na tej poti.
Standard je namenjen vsem organizacijam v živilski verigi od primarne pridelave (kmetijska proizvodnja) in predelave živil do skladiščenja, distribucije ter proizvodnje krme. Standard je namenjen tudi proizvajalcem čistil, strojne opreme, embalažnih materialov ter vseh materialov in predmetov, ki prihajajo v stik z živili.
Z izpolnjevanjem zahtev, ki jih določa ISO 22000, organizacija dokazuje svojo sposobnost obvladovanja tveganj pri proizvodnji živil, s čimer zagotavlja varnost končnih izdelkov ter hkrati izpolnjuje zahteve zakonodaje in pričakovanja odjemalcev.
Ob prehodu na novo izdajo standarda nudimo:
Usposabljanja: predstavitev vsebine novega standarda in sprememb v primerjavi s predhodno izdajo, predstavitev korakov za prehod na novo izdajo standarda.
Analiza vrzeli: Ocenitev vaše trenutne pozicije v primerjavi z zahtevami novega standarda.
1. faza: Pregled pripravljenosti na certificiranje
2. faza: Ocena implementacije in učinkovitosti sistema vodenja.
Prisotni smo v 140 državah.
Več kot 5.700 usposobljenih presojevalcev, ki rešitve uskladijo z vašimi potrebami.
Bureau Veritas certifikacijska hiša je priznana s strani več kot 40 nacionalnih in mednarodnih akreditacij.
Kontatirajte nas
BOJANA KLANČAR
PRODAJA CERTIFICIRANJA SISTEMOV VODENJA
01 475 76 74