VODILNI PONUDNIK CERTIFICIRANJA

News

Javni poziv za finančne spodbude za pridobitev certifikatov

Jun. 28 2024

Obveščamo vas o tretjem javnem pozivu za finančne spodbude preko vavčerjev.

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport 21.6.2024 v Ur. L. RS št. 50/2024 in na spletni strani SPS objavil javni poziv V3 - Vavčer za pridobitev certifikatov.

Cilj javnega poziva je spodbuditi mikro, mala in srednje velika podjetja k pridobitvi certifikatov za sisteme vodenja, proizvode, procese in storitve.

Podjetja bodo lahko sofinancirala upravičene stroške izbranega certifikacijskega organa in zunanjega izvajalca za pripravo na certifikacijo, ki se nanašajo na pridobivanje certifikatov za sisteme vodenja, proizvode, procese in storitve ter validacije okoljske izjave, pridobljenih na podlagi mednarodnih/ evropskih/ enakovrednih slovenskih standardov in drugih panožnih shem: ISO, IATF, IEC in ITU, EN in ETSI, EMAS, ECOLABEL, IFS, BRC, FSC®, PEFC, COSMOS.

Višina sofinanciranja in sredstev

Podjetja lahko hitro in enostavno pridobijo do največ 60-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov oz. min. 1.000,00 EUR in največ 9.999,99 EUR nepovratnih sredstev.

V okviru javnega poziva bo do leta 2028 skupno na voljo 3,0 mio EUR sredstev.

Bureau Veritas vam lahko pomaga

Imate kakršnakoli vprašanja v vezi s certificiranjem? Tu smo za vas. Pokrivamo različna področja certificiranja iz številnih panog. Kontaktirajte nas za pomoč.