Dogodek zelene rešitve za zeleno prihodnost

POSNETEK STROKOVNEGA DOGODKA ZELENE REŠITVE ZA ZELENO PRIHODNOST

Jun. 7 2021

Vabimo vas k ogledu posnetka strokovnega dogodka, kjer smo skupaj z 11 predavatelji predstavili trende na področju trajnostnega razvoja, trajnostno strategijo EU in izhodišča evropskega zelenega dogovora. Strokovnjaki različnih področij trajnostnega poslovanja pri Bureau Veritas, priznani zunanji predavatelji ter predstavniki iz prakse, ki so v svoje poslovanje že uspešno implementirali trajnostno transformacijo, so predstavili praktične trajnostne rešitve in pot do njih.

PREDAVATELJI IN TEME:

• Peter Bele, Vodja storitev trajnostnega razvoja, Bureau Veritas, d.o.o.: Uvodni pozdrav
  • Mag. Violeta Bulc, kuratorka Ekocivilizacije: Ekocivilizacija in zelena agenda
  • Mark Fraser, Innovation and sustainability business development manager, Bureau Veritas Group: Global sustainability best practices, trends and contribution of Bureau Veritas to sustainable world
  • Gregor Simonič, predavatelj in vodilni presojevalec, Bureau Veritas, d.o.o.: Učinkovit ogljični management organizacije
  • Izidor Šolar, skrbnik sistemov vodenja, LTH Castings d.o.o.: Praktični primer ogljičnega upravljanja
  • Dr. Janko Remec, predavatelj in vodilni presojevalec za ISO 14001 in ISO 50001, Bureau Veritas, d.o.o.: Prednosti energetskih pregledov in stanje v Sloveniji
  • Dr. Marta Svoljšak Jerman, direktorica področja Trajnost, kakovost in varnost, Petrol d.d.: Trajnostne rešitve v Petrol d.d.
  • Simona Lesar, pooblaščenka za varstvo okolja in varnostni menedžer, Steklarna Hrastnik d.o.o.: Verificirano trajnostno poročilo
  • Polona Kramberger, kontrolorka EKO pridelave/predelave, Bureau Veritas, d.o.o.: Zelena veriga oskrbe s hrano
  • Tadeja Kvas Majer, višja sekretarka, MKGP: Predstavitev ukrepov MKGP za živilsko panogo in perspektiva EU glede zmanjševanja izgub in odpadne hrane
  • Martin Žvanut in Matija Batagelj, Vouk d.o.o.: Kje lahko pričakujemo EU sredstva? Pasti in priložnosti