Poslovni zajtrk: Zelena gradnja

POSLOVNI ZAJTRK: Zelena gradnja kot alternativa prihodnosti

Maj. 16 2024

BREZPLAČNI STROKOVNI POSVET,  Hotel M Ljubljana, 16. maj 2024 od 9h do 12h

Biti »zelen« na trgu nepremičnin danes pomeni ogromno korist, saj so tako investitorji kot lastniki zemljišč postali zahtevni ter pričakujejo visoko stopnjo okoljske trajnosti.

Zelena gradnja poveča učinkovitost na področju rabe energije, porabe vode, optimalne izrabe materialov pri gradnji stavbe, uporabe naravi prijaznih gradiv, s čimer se zmanjšajo negativni vplivi na zdravje ljudi in samo okolje, pa tudi celotni stroški investicije so tako lahko nižji.

Tudi to so razlogi zakaj se investitorji vse bolj odločajo za certifikate trajnostne gradnje LEED, BREEAM in DGNB ter trajnostne ali skrbne preglede. Vabljeni na BREZPLAČNI informativni  strokovni posvet, na katerem bomo predstavili namen in pomen trajnostnih storitev zelene gradnje. Seznanili vas bomo s postopki uvajanja zahtev ter poudarili ključne elemente, ki se jih morajo organizacije držati pri implementaciji. 

KOMU JE STROKOVNI POSVET NAMENJEN?

Brezplačni informativni posvet je namenjen vsem organizacijam, ki so kakorkoli vključene v zeleno gradnjo oziroma jih ta tematika zanima.

Investitorji, direktorji, vodje projektov ali drugi strokovni delavci, ki sodelujejo pri načrtovanju in izvedbi gradnje nepremičnin se boste seznanili s prvimi koraki zelene gradnje, kakšne so njene prednosti ter prednosti za končne kupce in uporabnike.

PROGRAM

8:45 - 9:00      Dobrodošlica s kavo in francoskim rogljičkom

9:00 - 9:15      Uvodni nagovor s predstavitvijo podjetja in trajnostnih storitev; Samo Tuma, vodja prodaje in marketinga, Bureau Veritas, d.o.o.

9:15 - 9:45      Trajnostno poslovanje slovenskih podjetij; Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER

9:45 - 10:00    Odmor

10:00 - 11:00  Introduction to Green Building Certification; Martin Elezović, Green Building Assessor; Bureau Veritas, d.o.o.

11:00 - 11:30  Certificiranje zelene gradnje v praksi; Anže Šisernik, specialist za trajnostno gradnjo, Bureau Veritas, d.o.o.

11:30 - 12:00  Razprava z vprašanji in odgovori

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA. POTREBNA JE LE PREDHODNA PRIJAVA.

 

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Špela Bizjak, T: 01 47 57 652, E: spela.bizjak@bureauveritas.com