SISTEM OBVLADOVANJA ODPADNE HRANE

NOVICE

NOVOST: Sistem obvladovanja odpadne hrane

Jun. 24 2021

Odpadna hrana je danes eden največjih globalnih izzivov, saj kar tretjino hrane, ki jo proizvedemo po vsem svetu, zavržemo. Odpadna hrana ustvarja velik pritisk na naravne vire in okolje. Pridelava in predelava živil izrablja dragocene vire, kot so tla, voda, energija in goriva.

Bureau Veritas je kot družbeno odgovorna organizacija, ki si prizadeva za doseganje okoljskih, družbenih in etičnih ciljev, razvil sistem za obvladovanje odpadne hrane, ki vsem členom v verigi proizvodnje in dobave živil pomaga pri spremljanju in zmanjševanju izgub ter odpadkov hrane.

Privatni standard spodbuja organizacije, da v svoje poslovanje vpeljejo sistem, ki jim bo omogočal opredeliti točke, kjer nastane največ odpadne hrane, in poiščejo ukrepe za zmanjševanje le-te. Standard opredeljuje hierarhijo prednostnih nalog, ki jih mora organizacija izvesti za obvladovanje odpadne hrane. Organizacijo zavezuje k opredelitvi količinskih ciljev ob upoštevanju hierarhije prednostnih nalog.