Kako se lotiti vzpostavljanja trajnostne strategije v podjetju?

Kako se lotiti vzpostavljanja trajnostne strategije v podjetju?

Jan. 26 2022
brezplačni meet up
PRESTAVLJENO NA 26. januar 2022 ob 13.00
Preko spletne platforme 

Raziskava, ki smo jo v Bureau Veritas na globalni ravni opravili med več kot 2.500 organizacij vseh velikosti, je pokazala, da kot največji zadržek na področju trajnostne transformacije, organizacije navajajo znanje. Mnogokrat gre za pomanjkanje znanja na področju trajnostnih področji, vprašanja v smislu: kateri vidiki trajnosti so za nas sploh pomembni, kako postaviti strategijo trajnosti za našo organizacijo in doseči prenos trajnostne strategije v organizacijsko kulturo?

Trajnostna uspešnost namreč daje enakovreden poudarek družbeni, okoljski in ekonomski uspešnosti, vse tri pa morajo biti domišljeno načrtovane in usklajene, zlasti pa podprte z dobro komunikacijo. Na ta način vodijo v finančno uspešnost podjetja.

Če se v vaši organizaciji srečujete z vprašanjem, kako vključiti trajnostno naravnanost v strateške in operativne odločitve in kako vzpostaviti temu naklonjeno organizacijsko kulturo, vas vabimo, da se nam 12. januarja pridružite na brezplačnem srečanju.

Skupaj s partnerjem Edutrain.me smo za vas pripravili srečanje, na katerem vam bomo razložili, zakaj je pomembno, da se podjetja z razvojem trajnostnega vidika poslovanja začnejo ukvarjati že danes, predstavili korake pri pripravi trajnostne strategije in primere dobrih praks organizacij, ki so se že podale na omenjeno pot ter izobraževalni program, v okviru katerega boste pridobili potrebno znanje za vpeljavo trajnostne strategije v vašo organizacijo.

Z nami bodo:

InesH
Ines Hikl, BUREAU VERITAS

Mag. Ines Hikl je zaposlena na Bureau Veritas kot tehnična vodja na področju certificiranja sistemov vodenja. Je vodilna presojevalka sistemov vodenja kakovosti, varovanja okolja in družbene odgovornosti. V svoji dolgoletni karieri je presojala že preko 100 organizacij in vodila usposabljanja za številne vodilne presojevalce. 

DarjaV
Darja Virjent, EDUTRAIN.ME

Darja je pri Mednarodnem centru za trajnost in odličnost certificirana kot Sustainability ESG Practitioner. Njeno znanje in zanimanje za področje trajnosti sega v obdobje, ko se je koncept šele začel razvijati. Bila je med izbranimi dvajsetimi udeleženci prve generacije letnega programa Erasmus+ certifikat Sustainable Leadership program, ki ga organizira Ekonomsko-poslovna fakulteta. Darja je bila leta 2017 predstavnica Mestne občine Ljubljana kot častna članica »Circular Cities Network«, ki deluje v okviru fundacije Ellen MacArthur, britanske organizacije z najvišjim ugledom na področju krožnega gospodarstva. Udeležila se je programa Vodja trajnostne transformacije, ki ga organizirata M3trix in Slovenski center za energetsko učinkovite rešitve.

Petra Urh
Petra Urh, Oryx Gaming

Petra Urh je zadolžena za razvoj kadrov v podjetju Oryx, ki je hitro rastoče mednarodno podjetje, ki se ukvarja z razvojem spletnih in mobilnih igralniških rešitev. V bodoče bi se rada osredotočila tudi na razvoj in prepoznavanje priložnosti z vidika trajnosti v gaming industriji in digitalnem okolju.

Leopold Povše
LEOPOLD POVŠE, RADEČE PAPIR NOVA IN MUFLON

Leopold Povše je direktor podjetji Radeče papir Nova d.o.o. in Muflon, d.o.o., ki delujeta na področju proizvodnje papirja in papirne galanterije. Sestavni deli vodenja obeh družb so kakovost izdelkov in storitev ter ravnanje z okoljem, s čemer prispevata svoj delež k splošnemu razvoju lokalne in širše družbe. G. Povše je tudi vodilni presojevalec za sisteme vodenja ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 in ISO 45001.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNO SREČANJE Z IZPOLNITVIJO SPODNJEGA OBRAZCA: