Kako spanje vpliva na naše počutje in delovno storilnost? 

Brezplačni webinar: 

Kako spanje vpliva na naše počutje in delovno storilnost? 

 

Mar. 18 2021
Summary

Zaradi globalne zdravstvene in gospodarske krize v času epidemije Covid-19 smo se znašli v negotovi situaciji. Ena izmed najpogostejših težav po celem svetu v lanskem letu je bil povečan pojav kronične nespečnosti, ki je v splošni populaciji poskočila kar na 40%. Na porušeno spanje je še dodatno vplivalo delo in šolanje od doma, saj je povečana izpostavljenost svetlobi računalniških zaslonov in posledično zmanjšana telesna aktivnost še dodatno porušila ritem spanja in budnosti. 

Zakaj je pomembno da v času epidemije spimo dobro? Je res, da nas dobro spanje ščiti pred okužbami, izboljša naše počutje in delovno storilnost?  

Za prvi webinar smo združili moči z dvema strokovno priznanima nevrologinjama na področju spanja. Začnemo že prihodnji četrtek, 18. 3. ob 14h, ko vas bomo tik pred svetovnim dnevom spanja razveselili z nasveti za mirne in naspane noči. Spanje je zelo pomembno, je ena izmed osnovnih človekovih potreb po Maslowu, ki mora biti zadovoljena za osnovno preživetje. Pomanjkanje tega lahko dolgoročno pusti neprijetne in zdravju škodljive posledice. Pridružite se nam in z vami bomo podelili nekaj nasvetov za miren spanec in odpravo težav na tem področju. 

O predavateljih

Izr. Prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med.                                                                                                                                  specialistka nevrologije in klinična nevrofiziologinja, evropska ekspertinja za medicino spanja.
Center za motnje spanja
Izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj dr. med. je avtorica številnih člankov in publikacij s področja spanja, ter soavtorica več evropskih priporočil za obravnavo in zdravljenje različnih motenj spanja, kot so nespečnost in prekomerna dnevna zaspanost, narkolepsija. Dr. Dolenčeva je poleg kliničnega in raziskovalnega dela aktivna tudi na področju promocije zdravega spanja.

Doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med. 
specialistka pediatrije in otroške nevrologije, evropska ekspertinja za medicino spanja.
Center za motnje spanja
Doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar je specialistka otroške nevrologije in specialistka pediatrije, ki se že več kot 20 let ukvarja s proučevanjem spanja in motenj spanja, prvenstveno pri otrocih. Ima tudi naziv evropskega eksperta na področju medicine spanja.

Uroš Korošec
Uroš Korošec je vodilni inženir za varnost in zdravje pri delu, ki ima večletne izkušnje na področju storitev varnosti in zdravja pri delu in celostnemu svetovanju organizacijam za ureditev različnih problematik na omenjenem področju v izogib kaznim ter odškodninskim zahtevkom. 

Organizatorji:

Image
Organizatorji webinarja
DOGODEK JE POTEKEL. IZPOLNITE OBRAZEC IN NA E- POŠTO BOSTE PREJELI POVEZAVO DO POSNETKA WEBINARJA: