Poslovni zajtrk

BREZPLAČNI STROKOVNI POSVET: Kakšne koristi lahko pričakujemo od certificiranja po standardu FSSC 22000? 

Maj. 23 2024

BREZPLAČNI STROKOVNI POSVET,  Hotel M Ljubljana, 23. maj 2024 od 9h do 12h

Zagotavljanje varnosti in kakovosti živil postaja iz dneva v dan zahtevnejša naloga pridelovalcev, proizvajalcev in ponudnikov živil na trgu, na drugi strani pa prav zahteva po kakovostni varni hrani postaja vse glasnejša pravica potrošnikov oziroma uporabnikov hrane.

Kako združiti napore proizvajalcev in pričakovanja potrošnikov in trgu ponuditi živila, ki bodo zadostila prehranskim zahtevam, gurmanskim užitkom in psihološkim pričakovanjem?

Standard FSSC 22000 je mednarodni standard vodenja varnosti živil, namenjen certificiranju sistema vodenja varnosti živil v vseh podjetjih, ki so vključena v prehransko verigo- pridelovalcem hrane (sadjarjem), predelovalcem hrane (proizvajalcem živil), proizvajalcem embalažnih materialov, namenjenih živilski industriji, trgovcem in posrednikom živil, proizvajalcem krme, idr. Standard lahko pomeni prav odgovor na zahteve in pričakovanja, povezana z varnostjo hrano.

Za vas pripravljamo BREZPLAČNI informativni strokovni POSVET, na katerem bomo predstavili zgodovino, namen in pomen standarda FSSC 22000 ter prednosti in koristi certificiranja po tem standardu. Seznanili vas bomo s postopkom uvajanja zahtev standarda v podjetju ter poudarili ključne elemente na katerih standard temelji in jih morajo podjetja implementirati. Prikazani bodo koraki certifikacijskega postopka od odločitve za certificiranje do izdaje certifikata ter czdrževanje njegove veljavnosti.

Komu je posvet namenjen?

Posvet je namenjen vsem organizacijam, ki so kakorkoli vključena v prehransko verigo- pridelovalcem hrane, predelovalcem (celotni živilski industriji) in proizvajalcem embalažnih materialov za živilsko industrijo.

Direktorji, vodje kakovosti, vodje proizvodnje, tehnologi in drugi strokovni delavci na različnih področjih boste spoznali prve korake in nadaljnje spodbude za lažje sprejemanje odločitve za certificiranje.

Program

8.45 - 9.00      Dobrodošlica s kavo in francoskim rogljičkom

9.00 - 9.15      Uvodni nagovor s predstavitvijo podjetja; Špela Bizjak, Marketing & Communications; Bureau Veritas, d.o.o.     

9.15 - 10.00    Predstavitev standarda FSSC 22000 ter prednosti in koristi certificiranja; Irma Koren, vodilna presojevalka; Bureau Veritas, d.o.o.

10.00 - 11.00  Pristopi vzpostavitve zahtev standarda FSSC 22000; Primož Mokorel, vodilni presojevalec; Utilitas d.o.o.

11.00 - 11.30  Standard FSSC 22000 kot orodje za uspešno obvladovanje tveganj v praksi; Mitja Šavorn, direktor kakovosti in okolja, Ljubljanske mlekarne, d.o.o.

11.30 - 12.00  Razprava z vprašanji in odgovori

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA. POTREBNA JE LE PREDHODNA PRIJAVA.

V primeru dodatni vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Špela Bizjak, T: 01 47 57 652, E: spela.bizjak@bureauveritas.com