Sodobni pristopi pri obvladovanju bolečine v križu

Brezplačni webinar:

Sodobni pristopi pri obvladovanju bolečine v križu

Mar. 25 2021

Zaradi narave dela, prekomernih fizičnih naporov in obremenitev na delovnem mestu, se v današnjem času bolečine v križu občasno pojavljajo kar pri 25 % ljudi, starih od 30 do 50 let. Pojavljanje in včasih tudi intenziteta bolečin pa s starostjo še narašča. Ne le, da so zoprne in zelo boleče, lahko tudi povzročajo daljše odsotnosti od dela. 

Bureau Veritas je družbeno odgovorna organizacija, ki želi v svojim zaposlenim, partnerjem in njihovim zaposlenim ponuditi koristne nasvete, ki izboljšajo vaše počutje, skrbijo za vaše zdravje ter posledično kakovost življenja. Tokrat smo moči združili s Centrom za napredno zdravljenje bolezni hrbtenice, priznanim spinalnim kirurgom, fizioterapvetkami ter kineziologinjo in za vas pripravili praktične nasvete kako poskrbeti za zdravje vašega križa. Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačnem dogodku, v četrtek 25. 3. 2021 ob 17.00. Povabite tudi svoje sodelavce, prijatelje, sorodnike in družinske člane. 

Bolečine v križu se pojavljajo tudi pri novopečenih mamicah, zlasti ob nepravilnem dvigovanju otrok in rokovanju z dojenčki. Tekom predavanja vam bomo podali nekaj koristnih napotkov, kako se izogniti prisilni drži in posledično bolečinam v križu.

Delavnica bo potekala pod vodstvom doc. dr. Mitja Benedičič dr. med., specialist nevrokirurgije, ob sodelovanju dveh fizioterapevtk, Taje Čajko in Nike Šlamberger ter kineziologinje, Alenke Marc.

V sklopu delavnice bomo predstavili ključne teme:

  • Preventiva in SOS vaje
  • Vzroki bolečine v križu
  • Kdaj poiskati pomoč fizioterapevta?
  • Uporaba visokotehnoloških naprav v fizioterapiji
  • Manj invazivni sodobni pristop pri zdravljenju bolečine v križu

O predavateljih:

doc. dr. Mitja Benedičič, dr. med.,

specialist nevrokirurgije

Center za napredno zdravljenje bolezni hrbtenice

Doc. dr. Mitja Benedičič, dr. med. je specialist nevrokirurgije, ki se poglobljeno ukvarja s funkcionalno nevrokirurgijo (kirurško zdravljenje motenj gibanja, kronične bolečine in spastičnosti) ter s kirurgijo hrbtenice. Poseben interes izkazuje na področju sodobnega in minimalno-invazivnega zdravljenja bolečine v križu z uporabo perkutanih tehnik blokade, infiltracije, radiofrekvenčne ablacije in modulacije.

PRIJAVA na brezplačNI dogodek, v četrtek 25. 3. 2021 ob 17.00