Dan kakovosti 2023

DAN KAKOVOSTI 2023

Jun. 6 2023

TRADICIONALNO SREČANJE DAN KAKOVOSTI 2023

Kongresni center Brdo pri Kranju, 6. junij 2023

Približuje se naše tradicionalno srečanje Dan kakovosti 2023, ki bo letos obarvano v duhu sodobnih izzivov nove človeške dobe: trajnosti, vitkega poslovanja in umetne inteligence.

Strokovni del srečanja začnemo z okroglo mizo trajnostnega popotovanja, kjer bomo v pogovoru z direktorji priznanih organizacij odgrnili vse vidike naših skupnih prizadevanj po trajnostnem - okolju prijaznem ter družbeno odgovornem poslovanju.

Kako delovati trajnostno in obenem ohraniti filozofijo vitkega poslovanja? Vitko poslovanje s ciljem doseganja kakovosti poslovnega procesa je prepoznano kot najboljša strategija za nenehni napredek in izboljšave v poslovanju podjetij.

Če k zgornjemu dodamo še veščine, ki nam jih nudijo sodobna orodja umetne inteligence, smo osvojili zmagovalno formulo za poslovni uspeh.

Pridružite se nam na Dnevu kakovosti 2023! Izvedeli boste veliko novega in prejeli dobre napotke za izboljšave in razvoj v svojem okolju.

Vsi udeleženci letošnjega dogodka boste lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju za električno kolo. Kdo bo srečni dobitnik? :)

PROGRAM

08:30 – 09:00 PRIHOD IN REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

09:00 – 09:10 UVODNI POZDRAV, Tomaž Verbnik, direktor Bureau Veritas, d.o.o.

09:10 – 10:15 TRAJNOSTNO POPOTOVANJE

Je evropski zeleni program v praksi sploh mogoče uresničiti? Kako podjetja spreminjajo svoje navade in način delovanja, da bodo bolj trajnostna in okolju prijazna? Kaj so ovire in kje vidijo podjetja prednosti? Katere ESG kazalnike zahtevajo finančne institucije in zakaj? Kaj pomeni taksonomija za podjetja z vidika financiranja in zavarovanja? Kaj se pričakuje v prihodnje?

Gostje okrogle mize:

  • Matej Resnik, direktor podjetja Koto d.o.o.
  • Polona Močilnik, specialistka na področju trajnostnega razvoja pri SID banki d.d.
  • dr. Marko Homšak, direktor Talum Inštitut d.o.o.
  • Barbara Šubic, direktorica mizarstva M Sora d.d.

Posvet bo moderiral Gregor Simonič.

10:15 – 11:00 FILOZOFIJA VITKEGA, dr. Rok Stritar

Vitka načela so vgrajena v številne procese in orodja, ki jih vsak dan uporabljamo v podjetjih. Vendar pa malo ljudi pozna in razume preprosto in izredno močno filozofijo, ki je v ozadju. Spoznali se boste z 5-imi temeljnimi načeli, s katerimi boste lahko izboljšali katerikoli proces.

11:00 – 11:15 ODMOR

11:15 – 12:00  ChatGPT, SUPERINTELIGENCA, SINGULARNOST, NOVA ČLOVEŠKA DOBA, dr. Matjaž Gams

ChatGPT in podobni programi so pritegnili pozornost širše javnosti. Na tem predavanju bomo predstavili značilnosti ChatGPT, singularnosti, superinteligence in vprašanja, ki spremljajo tako revolucionarne dosežke. Skupaj se bomo podali na intelektualno potovanje, da bi odkrili možnosti, ki nas čakajo na pragu nove dobe v človeški zgodovini.

12:00 – 12:45 MOJ POGLED, Andrea Massi

Sistem vodenja kakovosti v podjetju in vrhunski šport. V obeh primerih je potrebno vložiti veliko količino sistemskega dela, ki se prej ali slej izrazi kot doseganje zastavljenih ciljev. Vrhunski trener bo z nami delil svoj pogled na sistemsko delo in uspeh. Spregovoril bo o svetu športa, dosežkih, pripravah, zmagovalni miselnosti, disciplini ...

12:45 – 13:00 NAGRADNA IGRA: Izžrebanje dobitnika električnega kolesa  e-Cult*

13:00  KOSILO in DRUŽENJE

Dogodek bo moderiral Matej Golob.

O PREDAVATELJIH

 

Image
Matjaž Gams

Prof. dr. Matjaž Gams

Prof. dr. Matjaž Gams v zadnjih 20 let poleg drugega uči tudi o superinteligenci in singularnosti – preskoku v novo človeško ero. Vodja odseka na Instititu »Jožef Stefan«, predaval na 12 fakultetah in OZN o avtonomnih orožjih, 150 objav v revijah, skupno 1000 objav. Državni svetnik 2017-2022 za znanost. Soustanovil Inženirsko akademijo Slovenije, vrsto društev – za umetno inteligenco, kognitivno znanost itd. Vodilni urednik r. revije Informatica in r. slovarčka. Za nagrado za drugo mesto na XPRIZE tekmovanju dobili 250.000 $.

Image
Rok Stritar

Dr. Rok Stritar

Dr. Rok Stritar vodi izobraževanja, svetuje in mentorira podjetnike v različnih fazah razvoja, kar je nadaljevanje njegove 12 letne pedagoško raziskovalne zaposlitve na Ekonomski fakulteti; načrtuje, vodi in izvaja svetovalne projekte za večje poslovne sisteme na področju povečevanja učinkovitosti proizvodnje, logistike, IT-ja, notranjih procesov, HRM ter razvoju in izboljšavi proizvodov in storitev. Kot podjetnik je ustanovitelj, večinski lastnik in član uprave Kibube d.o.o., ki upravlja 16 fizičnih in 5 spletnih trgovin gorniške opreme v več državah. 

Image
Andrea Massi

Andrea Massi

Eno največjih trenerskih imen slovenskega športa. Po rodu Italijan je s Slovenijo povezan že od mladih let, ko je obiskoval slovensko šolo in prijateljeval z zamejskimi Slovenci. Najbolj znan je kot vrhunski trener pri Smučarski zvezi Slovenije in kot nekdanji glavni trener najuspešnejše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze, ki je prav pod njegovim vodstvom zablestela, zmagovala in podirala rekorde v svetovnem alpskem smučanju. Andrea Massi kot športni pedagog danes poučuje na Višji srednji šoli v Gorici.

Image
GREGOR SIMONIČ

Gregor Simonič, moderator posveta za okroglo mizo

Gregor Simonič je dipl. inženir strojništva, ki ima zelo veliko izkušenj na področju presojanja sistemov vodenja v Sloveniji in tujini ter izvajanja seminarjev za notranje presojevalce, skrbnike procesov in vodstvo. Pri Bureau Veritas ima status vodilnega presojevalca za ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001 in status presojevalca za biogoriva (ISCC EU, REDCert EU, ISCC DE, ISCC PLUS). Je tudi strokovnjak za področje ogljičnega menedžmenta in trajnostnega poročanja.

 

Image
Matej Golob

Matej Golob, moderator dogodka

Podjetnik in svetovalec z inženirskim in korporativnim ozadjem, MBA. Predavatelj z 10+ let izkušenj na področju vitkega inoviranja in agilnosti, več kot 500 izvedenih delavnic, coach in mentor, certificiran ScrumMaster® in certificiran s področja Agile Leadershipa (CAL1).

PRIJAVA

IZPOLNITE PRIJAVNICO NA SPODNJI POVEZAVI IN SE NAM PRIDRUŽITE NA DNEVU KAKOVOSTI 2023!

Kotizacija na udeleženca: 150 EUR (brez DDV)

izkoristite posebno ponudbo: 2 + 1 

Pri prijavi treh udeležencev iz iste organizacije, ima 3. kotizacijo brezplačno.

Pri prijavi več kot treh oseb iz iste organizacije, znaša kotizacija za vsako nadaljnjo osebo 100 EUR (brez DDV).

 Za dodatne informacije smo dosegljivi na e-pošti seminarji@bureauveritas.com ali na številki + 386 1 4757 669.

*SOORGANIZATOR NAGRADNE IGRE IN SPONZOR LETOŠNJEGA DNEVA KAKOVOSTI:

Image
Domel

Nagradno igro, v kateri bomo izžrebanemu dobitniku podarili električno kolo, organiziramo v sodelovanju s priznanim slovenskim proizvajalcem električnih motorjev Domelom iz Železnikov. Domel je razvil centralni pogon za prvo slovensko električno kolo.  Gre za vrhunsko zmogljivo kolo e-Cult, katerega vozne lastnosti se uvrščajo med najboljše na svetu. Udeleženci Dneva kakovosti boste električna kolesa e-Cult na našem dogodku lahko testirali, izžrebani srečnež pa se bo z njim lahko odpeljal tudi domov.