ISO 22716 DOBRA PROIZVODNA PRAKSA NA PODROČJU KOZMETIČNE INDUSTRIJE

ISO 22716
Dobra proizvodna praksa na področju kozmetične industrije

Dobra proizvodna praksa na področju kozmetične industrije (GMP – Good Manufacturing Practices) je eden izmed ključnih stebrov nove evropske zakonodaje na področju kozmetike. Zakonodaja postavlja visoke zahteve v prid potrošnikovi varnosti. Vsi kozmetični izdelki, s katerimi se trguje na področju EU, morajo biti proizvedeni v skladu z načeli GMP, ki jih opisuje tudi mednarodni standard ISO 22716.

Zakonodaja zavezuje vse udeležence v oskrbovalni verigi kozmetičnih izdelkov: proizvajalce sestavin in kozmetičnih izdelkov, distributerje in trgovce tako iz evropskih kot tudi drugih držav sveta.

Kaj sta dobra proizvodna praksa v kozmetični industriji in ISO 22716?

Dobra proizvodna praksa v kozmetični industriji je skupek praktičnih nasvetov, pravil poslovanja in organizacijskih smernic, posebej osredotočenih na človeške, tehnične in administrativne dejavnike, ki vplivajo na kakovost izdelkov. Cilj dobre proizvodne prakse je določitev dejavnosti, ki vodijo do končnega izdelka, ki ustreza pričakovanim zahtevam, in tako do varnosti izdelkov.

ISO 22716 je standard, ki opisuje dobro proizvodno prakso v kozmetični industriji. Napisan je bil v sodelovanju s strokovnjaki kozmetične industrije in spodbuja uporabo najboljših metod na tem področju. Obseg ISO 22716 ni omejen le na proizvodne dejavnosti, temveč vključuje tudi nadzor, skladiščenje in odpremo.

ISO 22716: Koristi za vašo organizacijo

  • Potrditev skladnosti vašega sistema vodenja z novimi zakonskimi zahtevami.
  • Pripravljenost na zakonski inšpekcijski nadzor organov, pristojnih za zdravje.
  • Dokazilo vašim interesnim skupinam (zastopnikom, uvoznikom, prodajalcem na drobno …), da so vaši postopki in oprema skladni z dobro poslovno prakso.
  • Zaupanje potrošnikov.
  • Dostop na trge EU in druge svetovne trge.
  • Večja učinkovitost poslovanja in privlačnost konkurenčnih trgov.

ZAKAJ IZBRATI BUREAU VERITAS?

Strokovno znanje: Bureau Veritas Certification je vodilna certifikacijska hiša v svetu z več kot 100.000 izdanimi certifikati. Številne mednarodne reference prihajajo tudi s področja kozmetične industrije.

Mednarodna prepoznavnost: Certifikacijska oznaka Bureau Veritas Certification je priznan simbol za zavezanost organizacije k odličnosti, trajnosti in zanesljivosti.

Partnerski odnos: Uspeh družbe Bureau Veritas Certification temelji na tesnem partnerskem odnosu, katerega cilj je nadaljnji uspešni razvoj vaše organizacije. Več kot 4.800 posebno usposobljenih presojevalcev vam bo pomagalo pridobiti in vzdrževati certifikat, namenjen potrebam vašega podjetja.

Celovita ponudba: Bureau Veritas Certification nudi možnost pridobitve več certifikatov naenkrat (integriran pristop), ki obsegajo najširšo paleto priznanih standardov; na ta način dosežemo doslednost z zahtevami veljavnih standardov, obenem pa tudi optimizacijo in učinkovitost.

KONTAKTIRAJTE NAS

BOŠTJAN CERAR
VODJA PRODAJE CERTIFICIRANJE
051 370 047