BREZ GSO (VLOG) ZAVEZANOST HRANI BREZ GENSKO SPREMENJENIH ORGANIZMOV (GSO)

BREZ GSO (VLOG)
 

DOKAŽITE SVOJO ZAVEZANOST HRANI BREZ GENSKO SPREMENJENIH ORGANIZMOV (GSO)

Proizvajalci in predelovalci hrane in živil si v prehranski verigi želite s transparentnim in strogim procesom dokazati svojim klientom, pa tudi svojim potrošnikom, da so vaši izdelki brez GSO.

Bureau Veritas vam ponuja rešitev s sprejetjem certifikacijske sheme Brez GSO (VLOG)

  • Razvil jo je VLOG (Združenje Hrana brez genskega inženiringa) v Nemčiji, ki predstavlja največji evropski trg hrane, od leta 2010.
  • Vse bolj zaželjena je pri trgovcih na drobno v Nemčiji, Avstriji in sosednjih državah, saj ima že več kot 2.000 licenciranih izdelkov.
  • Uporablja se za meso, mleko, jajca, med, žita in kosmiče, sadje in zelenjavo, od kmetovanja do predelave, vključno z vmesnimi proizvodi, kot so proizvajalci krme in prevozniki.
  • Kontrolirajte svoje dobavitelje in njihove vnose za preprečitev kontaminacije z GSO.
  • Verificirajte svoj produkcijski proces.
  • Strokovno osebje Bureau Veritasa izvede postopek ocenjevanja vaših procesov in izdelkov.
  • Ustrezno evidentiranje skozi celoten postopek za zagotovljeno sledljivost.
  • Potrebno vzorčenje in analiza kritičnih surovin, vmesnih in končnih izdelkov.

Certifikat VLOG je jamstvo, da določen izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, vitaminov, arom, encimov itd. proizvedenih s pomočjo GSO. Enako velja za proizvode živalskega izvora, ki so namenjeni krmljenju živali – navedene krmne mešanice so brez GSO.

KOMU JE CERTIFIKAT NAMENJEN?

VLOG certifikat pripada nemškemu združenju za prehrano brez genskega inženiringa – organizaciji, ki že nekaj let imenuje in izboljšuje standarde za nadzor gensko nespremenjenih organizmov v prehranski verigi.

Certifikat VLOG je bil prvotno na voljo samo v Nemčiji, vendar je že več let mogoče certificirati tudi v sosednjih državah.

Omeniti je treba, da sta standard in CERTIFIKAT prostovoljna. To pomeni, da lahko na svojih izdelkih uporabljate blagovno znamko VLOG ali pa uporabite svoj lasten logotip brez GSO.

Ta certifikat je pomemben za proizvajalce (kmete), predelovalne obrate, distribucijska podjetja, prevoznike in proizvajalce krme. . Njegova posest pomeni, da so vse sestavine, ki lahko vsebujejo GSO, izločene iz proizvodnega procesa. Poleg tega so bila krma, ki lahko vsebuje GSO, izključena iz cikla živalske krme.

PREDNOSTI

Ustvarite konkurenčno prednost: ta certifikat prikazuje vašo profesionalnost in inovativnost ter dodaja dodano vrednost produktom, ki jih zagotavljate vašim dobaviteljem, maloprodaji in končnemu potrošniku.

ZAKAJ IZBRATI BUREAU VERITAS?

Tehnično strokovno znanje: Bureau Veritas ima izkušnje v verigi kmetovanja in preskrbe s hrano, saj pomagamo tisočim podjetjem, da se uskladijo z obstoječimi nacionalnimi standardi. Naši VLOG presojevalci so posebej usposobljeni za GMO in VLOG standarda.

Globalno omrežje: Široka mreža usposobljenih presojevalcev zagotavlja, da imamo mednarodno strokovno znanje in poglobljeno poznavanje lokalnih standardov.

Priznana neodvisnost in usposobljenost: Bureau Veritas certifikat je v svetu poznan in priznan kot znak kakovosti in skladnosti.

KONTAKTIRAJTE NAS

DANIEL BELŠAK
DIREKTOR PODROČJA ITD
051 355 323