Bureau Veritas vodilni ponudnik storitev po indeksu trajnostnega razvoja DJSI

News

Bureau Veritas vodilni ponudnik storitev po indeksu trajnostnega razvoja DJSI

Nov. 18 2020

Bureau Veritas, vodilni ponudnik storitev na področju testiranja, kontrol in certificiranja, je bil na lestvici ocen enega najuglednejših in najbolj priznanih indeksov trajnega razvoja za družbe (Dow Jones Sustainability Index, DJSI) za leto 2020 razglašen za najodgovornejšo organizacijo v kategoriji svojih storitev.

13. novembra 2020 je S&P Dow Jones Indices objavila letne rezultate indeksov za trajnostni razvoj DJSI in Bureau Veritas je bil med 33 drugimi organizacijami imenovan za najboljšo organizacijo po DJSI v kategoriji strokovnih storitev. Vodilni ponudniki po indeksu DJSI na področju strokovnih storitev so predstavniki 61 panog različnih strokovnih storitev in tehničnega svetovanja, ki so obravnavani v okviru indeksa trajnostnega razvoja Dow Jones.

Bureau Veritas je dosegel rezultat 84/100. Za primerjavo navajamo povprečje v panogi, ki je 35/100. Rezultati ocene družbe Bureau Veritas se gibljejo od 82 do 86 pri vseh treh kriterijih: upravljanje in gospodarstvo, okolje in družbena odgovornost.

»Zelo smo ponosni, da smo dosegli prvo mesto v letni oceni DJSI. Kot organizacija, ki je orientirana tako v B2B okolje kot v dobrtobit družbe, želimo biti vzor industriji v smislu pozitivnega vpliva na ljudi in okolje. To priznanje govori o globoki zavezanosti družbeni in okoljski odgovornosti naših podjetij v središču poslanstva in vrednot družbe Bureau Veritas. Zavezanost se odraža v številnih storitvah in rešitvah, ki podpirajo naše stranke pri njihovih prizadevanjih za izboljšanje lastne trajnostne uspešnosti in dokazovanje zanesljivosti njihovih dejanj,«je komentiral Didier Michaud-Daniel, direktor družbe Bureau Veritas.

Nagrada dokazuje in priznava zavezanost skupine, da postane trajnostna organizacija, ki podpira napredek na področju družbeno odgovornega delovanja.

Bureau Veritas ponuja vsem poslovnim panogam široko paleto trajnostnih storitev in rešitev, ki organizacijam omogočajo, da uspešno obvladujejo vse večje izzive na tem področju.

Več informacij o vodilnih ponudnikih po indeksu trajnostnega razvoja DJSI