PRESOJA DOBAVITELJEV IN DOBAVNE VERIGE

PRESOJA DOBAVITELJEV IN DOBAVNE VERIGE

STRATEGIJA RAVNANJA Z NOVIMI IZZIVI GLOBALNE DOBAVNE VERIGE

Kupci, kot so lastniki, upravljavci, izvajalci ali inženirji, se soočajo z različnimi novimi omejitvami in izzivi na področju njihove dobavne verige:

Dobavitelji so daleč od centrov odločanja kupcev,

Poleg globalnih industrijskih norm lahko veljajo tudi posebni lokalni predpisi,

Jezikovna in kulturna vprašanja lahko otežijo komunikacijo, …

Čeprav imajo dobavitelji lahko dober ugled na svojem trgu in so lahko certificirani po mednarodnih standardih, je upravljanje s tveganji dobavitelja postalo bolj pomembno za kupce:

Časovni roki so krajši, kar pomeni, da sta kakovost in časovna skladnost dobave produktov ali storitev ključna,

Bistvenega pomena sta ustrezna kontrola kakovosti in časovnih rokov.

Stroški nadzora se lahko znatno zvišajo.

Po zbiranju informacij o dobaviteljih in njihovi organizaciji je naslednji izziv oceniti njihovo izvedbo dela.

Za kupce je potreben inovativen in stroškovno učinkovit način za kvalifikacijo dobaviteljev, da lahko vzpostavijo zanesljive trgovinske odnose z dobavitelji in ohranjajo te odnose na skupni poti v prihodnosti. Tehnična služba za ocenjevanje dobaviteljev Bureau Veritas je oprijemljiva in dokazana metodologija za preverjanje kakovosti dobaviteljev.

NAŠA REŠITEV

Kaj je Tehnična ocena dobavitelja?

  • Tehnična ocena dobavitelja je orodje odločitev za kupce, ki se spopadajo s kvalifikacijo dobaviteljev, ko upoštevajo njihove zmogljivosti za izdelavo natančno določenih industrijskih komponent ali zagotavljanje storitev. Pri teh storitvah gre načeloma za oceno neodvisne stranke, ki temelji na prilagojenih procesih na kraju samem, osredotočenih na tehnično izvedbo dobavitelja.
  • Tehnična ocena dobavitelja zahteva široko mrežo tehnično usposobljenega osebja po celem svetu, da pravilno oceni proizvodne procese in vrste izdelkov ali opravljene storitve.
  • Lahko vključuje vprašanja VZD ali CSR hkrati, da izkoristi največjo vrednost iz proizvodnje. Tipičen rezultat je poročilo o oceni vrzeli, vključno s priporočili za napredovanje in spremljanje predlogov.

Katere so ključne prednosti Tehnične ocene dobavitelja za kupce?

  • Dovolj informacij in jasna predstava za odločitev o kvalifikaciji dobavitelja.
  • Zaupanje v trgovino z dobavitelji v določenih geografskih regijah, Popolnoma prilagojeni načrti ocenjevanja.
  • Stroškovna učinkovitost v programu kvalifikacije dobaviteljev.

ZAKAJ IZBRATI  BUREAU VERITAS?

Prepoznavnost – Bureau Veritas, ustanovljen leta 1828, je svetovni vodja, specializiran za QHSE (kakovost, zdravje, varnost in okolje) ter storitve CSR (Corporate Social Responsibility). S certifikacijo ISO 9001 za vse svoje dejavnosti po vsem svetu je družba zaslužila veliko število akreditacij in se uveljavila kot znana neodvisna stranka.

Znanje in strokovnost- Naše usposobljene lokalne ekipe so kvalificirane za pregledovanje opreme in storitve; zaposleni so tehničnimi strokovnjaki (metalurgija, NDT, električni, vrtljivi ali statični stroji itd.) in višji vodstveni revizorji QMS.

Omrežje – Z več kot 75.000 zaposlenimi v 1.400 uradih in laboratorijih v 140 državah, ima Bureau Veritas resnično globalni doseg, na osnovi česar lahko hitro deluje po vsem svetu v imenu strank.

Spletna storitev poročanja – Naš ekskluzivni extranet, BVNet, omogoča strankam spremljanje napredka njihovega ocenjevalnega programa za dobavitelje kjerkoli na svetu. BVNet omogoča spremljanje in takojšnje poročanje in se prilagaja posebnim potrebam strank.

Kontaktirajte nas

SABINA ŽNIDARŠIČ
VODJA PRODAJE TEHNIKA
01 475 76 49