Prenesite PDF letak

Certificiranje varstva osebnih podatkov

Dokažite ustrezno upravljanje osebnih podatkov

Poslovni izziv

Organizacije, ki pri svojem poslovanju potrebujejo vpogled v osebne podatke posameznikov, se od nekdaj srečujejo z izzivom, kako do pravega ravnovesja med zagotavljanjem potrebnih podatkov in spoštovanjem zasebnosti posameznikov. Maja 2016 je stopila v veljavo nova Splošna uredba o varstvu podatkov (EU GDPR), ki bo postala zavezujoča neposredno in hkrati za vse države članice 25. maja 2018S poenotenjem zahtev po vseh državah bo zagotovljen prost pretok podatkov znotraj in izven EU. Cilj uredbe je omogočiti prebivalcem EU nadzor nad njihovimi osebnimi podatki ter hkrati omogočiti uporabo osebnih podatkov zasebnim družbam in javnim organom z zagotavljanjem najvišjih standardov varnostiSlovenija prenaša zahteve uredbe GDPR v lokalno zakonodajo s prenovljenim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).


Splošna Uredba Evropske unije o varstvu podatkov GDPR povečuje nadzor nad organizacijami, ki se ukvarjajo z osebnimi podatki državljanov EU ne glede na to, kje poslujejo. Nadzorni organi držav članic EU lahko naložijo globo do 4% svetovnih prihodkov (ali 20 mio Eur) v primeru kršitve uredbe. 

Rešitev

Bureau Veritas je na osnovi trideset let izkušenj s sistemi vodenja in s pomočjo pravno strokovnega znanja izdal tehnični standard, ki organizacijam omogoča razumevanje področja in aktivnosti, ki jih  je potrebno izvesti za uskladitev poslovanja z uredbo GDPR. S pridobitvijo certifikata organizacija proaktivno izkazuje skladnost z uredbo GDPR


Tehnični standard je oblikovan tako, da se integrira z obstoječimi sistemi vodenja na osnovi mednarodnih standardov ISO za zagotavljanje kakovosti, varnosti in zdravja, okolja ter informacijske varnosti.

Komu je certificiranje varstva osebnih podatkov namenjeno?

Pod zahteve uredbe GDPR zapadejo neposredno vse organizacije z 250 in več zaposlenimi zaradi vodenja svojih notranjih evidenc. Prav tako morajo spoštovati zahteve uredbe tiste organizacije, ki obdelujejo osebne podatke fizičnih oseb, ki prebivajo v EU iz poklicnih, strokovnih ali poslovnih razlogov. Slednje so prepoznane kot "upravljavci podatkov" ali "obdelovalci podatkov", ki lahko obdelujejo podatke v imenu upravljavcev. Uredba zadeva obdelavo podatkov, ki se nanašajo na posameznika državljana EU ne glede na to, kje je organizacija za upravljanje osebnih podatkov registrirana.

Pristop k uredbi GDPR s stališča življenjskega cikla podatkov pomeni, da varstvo podatkov ni več naloga izključno oddelka informacijske tehnologije, trženja ali pravne stroke, temveč je zahtevan celovit pristop različnih funkcij znotraj organizacije.



Kako certificirati procese zagotavljanja  varstva podatkov?


Bureau Veritas, ki izvaja certificiranje sistemov vodenja že več kot 30 let, priznavajo številne mednarodne in lokalne akreditacije. Tehnični standard je v skladu z Organom EU za varstvo podatkov in Nadzornimi organi ter vključuje specifične nasvete, ki jih opredeljuje delovna skupina za varstvo podatkov v 29. členu uredbe GDPR. 


Potek certificiranja: 


1. Opredelitev področja certificiranja.


2. Certifikacijska presoja, kjer se preverja skladnost poslovanja z zahtevami tehničnega standarda, vključno z učinkovitostjo procesov organizacije.


3. Pridobitev certifikata, ki dokazuje skladnost poslovanja organizacije. Certifikat se izda za obdobje 3 let. 


4. Letne kontrolne presoje, ki služijo preverjanju, ali procesi še vedno izpolnjujejo zahteve standarda, in spremljanju nenehnih izboljšav.


5. Recertifikacijska presoja po treh letih za potrditev skladnosti in učinkovitosti procesov kot celote ter podaljšanje veljavnosti certifikata.



Zakaj izbrati Bureau Veritas?

Inovativnost
Bureau Veritas je razvil prvi tehnični standard za certificiranje varstva osebnih podatkov in je prvi certifikacijski organ, ki se je začel ukvarjati s področjem varstva osebnih podatkov.

Mednarodna mreža
Bureau Veritas Certification je vodilna certifikacijska hiša v svetu z več kot 100.000 certifikati v več kot 100 državah. 

Strokovno znanje
6.500 usposobljenih presojevalcev Bureau Veritas deluje po vsem svetu, kar omogoča pretok strokovnega znanja in izkušenj s poglobljenim poznavanjem lokalnih razmer.

Priznanja 
Certifikat Bureau Veritas je priznan s strani več kot 40 nacionalnih in mednarodnih akreditacijskih teles po vsem svetu.

Znak globalnega prepoznavanja
Certifikacijska oznaka Bureau Veritas je svetovno priznani simbol zavezanosti vaše organizacije k odličnosti, trajnosti in zanesljivosti.

Izkušeni predavatelji
Tečaje usposabljanja izvajajo vodilni presojevalci z dolgoletnimi izkušnjami, usposobljeni za medosebno in medkulturno komuniciranje ter koncepte učenja odraslih.

Pogosto zastavljena vprašanja

  • Zakaj certificirati procese zagotavljanja varstva podatkov?

    Dokažite, da vaša organizacija izpolnjuje vse  zahteve uredbe GDPR za preprečevanje zlorab, naključnih kršitev ali izgube občutljivih osebnih podatkov.


    Povečajte ugled vaše organizacije in se izognite stroškom in tveganjem izgube ugleda, do česar bi lahko prišlo zaradi kršitev uredbe in zlorabe podatkov.


    Ustvarite zaupanje z osebjem, zainteresiranimi stranmi in strankami tako, da izkazujete zaščito njihovih podatkov s postopki najboljše prakse.


    V primeru nepredvidenih varnostnih incidentov v zvezi z osebnimi podatki, dokažite skrbnost in vaši organizaciji omogočite pravočasno obveščanje pristojnih organov (GDPR za vsako državo članico opredeljuje "nadzorni organ") in tistih, katerih podatki so bili ogroženi, ter ublažite morebitne kazni.

  • Ali si lahko ogledam vsebino standarda?

    Seveda, vsebino standarda si lahko ogledate na spodnjem linku:



    POVEZAVA DO TEHNIČNEGA STANDARDA ZA CERTIFICIRANJE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV



Stopite v stik z nami

Bureau Veritas

01 4757 600

Pošljite e-mail

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Kliknite tukaj

  • ALGERIJA
  • ANGOLA
  • ARGENTINA
  • AVSTRALIJA
  • AVSTRIJA
  • AZERBAJŽAN
  • BAHAMI
  • BAHRAJN
  • BANGLADEŠ
  • BARBADOS
  • BELORUSIJA
  • BELGIJA
  • BENIN
  • BERMUDA
  • BOLIVIJA
  • BOSNIA AND HERZEGOVINA
  • BOCVANA
  • BRAZILIJA
  • BRUNEI
  • BOLGARIJA
  • BURKINA-FASO
  • BURUNDI
  • KAMBODŽA
  • KAMERUN
  • KANADA
  • ZELENORTSKI OTOKI
  • SREDNJEAFRIŠKA REPUBLIKA
  • ČAD
  • ČILE
  • KITAJSKA
  • KOLUMBIJA
  • KONGO
  • DEMOKRATIČNA REPUBLIKA KONGO
  • KOSTARIKA
  • SLONOKOŠČENA OBALA
  • HRVAŠKA
  • KUBA
  • CURACAO
  • ČEŠKA REPUBLIKA
  • DANSKA
  • DŽIBUTI
  • DOMINIKANSKA REPUBLIKA
  • EKVADOR
  • EGIPT
  • SALVADOR
  • EKVATORIALNA GVINEJA
  • ERITREJA
  • ESTONIJA
  • ETIOPIJA
  • FIDŽI
  • FINSKA
  • FRANCIJA
  • FRANCOSKA INDOKINA
  • GABON
  • GRUZIJA
  • NEMČIJA
  • GANA
  • GIBRALTAR
  • GRČIJA
  • GRENLANDIJA
  • GVATEMALA
  • GVINEJA
  • GVINEJA BISSAU
  • HONDURAS
  • MADŽARSKA
  • ISLANDIJA
  • INDIJA
  • INDONEZIJA
  • IRAN
  • IRAK
  • IZRAEL
  • ITALIJA
  • JAPONSKA
  • JORDAN
  • KAZAHSTAN
  • KENIJA
  • JUŽNA KOREJA
  • KUVAJT
  • LATVIJA
  • LIBANON
  • LIBERIJA
  • LIBIJA
  • LITVA
  • LUKSEMBURG
  • MADAGASKAR
  • MALAVI
  • MALEZIJA
  • MALI
  • MALTA
  • MAVRETANIJA
  • MEHIKA
  • ČRNA GORA
  • MAROKO
  • MOZAMBIK
  • Myanmar
  • NAMIBIJA
  • NIZOZEMSKA
  • NIZOZEMSKI ANTILI
  • NOVA ZELANDIJA
  • NIKARAGVA
  • NIGER
  • NIGERIJA
  • NORVEŠKA
  • OMAN
  • PAKISTAN
  • PANAMA
  • PARAGVAJ
  • PERU
  • FILIPINI
  • POLJSKA
  • PORTUGALSKA
  • PORTORIKO
  • KATAR
  • ROMUNIJA
  • RUSIJA
  • RUANDA
  • SAINT PIERRE IN MIQUELON
  • SAVDSKA ARABIJA
  • SENEGAL
  • SRBIJA
  • SEJŠELI
  • SIERRA LEONE
  • SINGAPUR
  • SLOVAŠKA
  • SLOVENIJA
  • SOMALIJA
  • JUŽNA AFRIKA
  • ŠPANIJA
  • ŠRILANKA
  • SURINAM
  • ŠVEDSKA
  • ŠVICA
  • SIRIJA
  • TAJVAN
  • TANZANIJA
  • TAJSKA
  • TOGO
  • TRINIDAD IN TOBAGO
  • TUNIZIJA
  • TURČIJA
  • TURKMENISTAN
  • UGANDA
  • UKRAJINA
  • ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI
  • ZDRUŽENO KRALJESTVO
  • ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE
  • URUGVAJ
  • UZBEKISTAN
  • VENEZUELA
  • VIETNAM
  • JEMEN
  • ZAMBIJA
  • ZIMBABVE
  • Druge strani
  • AFRIKA
  • KORPORATIVNA SPLETNA STRAN
  • BLIŽNJI VZHOD
  • JUGOVZHODNA AZIJA
Vaša panoga

Vaše premoženje

Naše storitve